Dania podawane w różny sposób

3 kolekcji przepisów

9282 przepisów

Sposoby podawania potraw są niemal tak samo istotne jak sposoby ich przygotowywania. W naszej galerii znajdziecie dania podawane na trzy różne sposoby - na ciepło, na zimno i zamrożone. 

Przepisy na dania podawane na ciepło to głównie receptury na obiady czy kolacje. Pożywne potrawy takie jak zupy, pieczenie czy sosy z pewnością na stałe zagoszczą w waszym kulinarnym repertuarze. Są tu też ciepłe śniadania, takie jak jajka w różnych postaciach.

Na zimno podajemy zwykle dania mało skomplikowane, takie jak kanapki czy sałatki. Ale nie dajcie się zwieść - są tutaj również trudniejsze przepisy, na przykład na ciasta.

Dania zamrożone kojarzą nam się z lodami. I słusznie. Oprócz przepisów na lody w tym dziale znajdziecie także inne pomysły na zapełnienie domowej zamrażarki.

Potrawy podawane w różny sposób

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 180 min.
Pręga wołowa

Pręga wołowa to delikatne i kruche mięso. Jej przygotowanie zajmuje sporo czasu, ponieważ wymaga długiego duszenia, dlatego też nazywana jest często mięsem dla wytrwałych. Warto jednak sięgnąć po nią w naszej kuchni i wykazać się odrobiną cierpliwości, gdyż pręga wołowa z pewnością zaskoczy was swoim niecodziennym smakiem.

mojegotowanie

Pręga wołowa w sosie własnym

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 20 min.
Pakora z kalafiora

Pakora to chrupiąca przekąska pochodząca z kuchni indyjskiej. Są to kawałki warzyw zanurzone w cieście z ciecierzycy (besan) i smażone na głębokim oleju. Tradycyjne pakory podawane są często do herbaty. Danie to sprawdzi się również idealnie jako przystawka, serwowana przed daniem głównym. Poznajcie nasz przepis na aromatyczną pakorę z kalafiora.

mojegotowanie

Pakora z kalafiora - indyjska przekąska