Przepisy kulinarne
Sobota, 20 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44182
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sosy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sos żurawinowo-ketchupowo-powidłowy do frytek ( i nie tylko ) :

Sos żurawinowo-ketchupowo-powidłowy do frytek ( i nie tylko ) : Babciagramolka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 5 minut
Czas inny: 5 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • ketchup pikantny Pudliszki
  • żurawina do mięs
  • powidła śliwkowe
  • pieprz mielony
  • olej słonecznikowy ( odrobina tak by łatwiej było utrzeć składniki )

Doskonały sos inny od gotowych ketchupów , choć kupny ketchup jest używany .

Etapy przygotowania

 

 

Do kubeczka włożyć po kilka łyżeczek ketchupu, żurawiny, powideł. Dodać łyżeczkę oleju i utrzeć . Spróbować .Doprawiać wg upodobania dodając więcej konkretnego składnika .Na końcu doprawić pieprzem .

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404