Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 2 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44602
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sosy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sos żurawinowo-ketchupowo-powidłowy do frytek ( i nie tylko ) :

Sos żurawinowo-ketchupowo-powidłowy do frytek ( i nie tylko ) : Babciagramolka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 5 minut
Czas inny: 5 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • ketchup pikantny Pudliszki
  • żurawina do mięs
  • powidła śliwkowe
  • pieprz mielony
  • olej słonecznikowy ( odrobina tak by łatwiej było utrzeć składniki )

Doskonały sos inny od gotowych ketchupów , choć kupny ketchup jest używany .

Etapy przygotowania

 

 

Do kubeczka włożyć po kilka łyżeczek ketchupu, żurawiny, powideł. Dodać łyżeczkę oleju i utrzeć . Spróbować .Doprawiać wg upodobania dodając więcej konkretnego składnika .Na końcu doprawić pieprzem .

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3008

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
11

dagooshya

Ilosc dodanych przepisow:
2

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

Smakchwili

Ilosc dodanych przepisow:
1

AozoraNakigoe

Ilosc dodanych przepisow:
1

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

sweetspoon

Ilosc dodanych przepisow:
2