Przepisy kulinarne
Wtorek, 23 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44190
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sosy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sos porzeczkowo-wiśniowy do mięs.

Sos porzeczkowo-wiśniowy do mięs. msewka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas duszenia: 7 minut
Ilość porcji: 5

Składniki

  • * ok.20 sztuk wiśni
  • * 4 garście czerwonych porzeczek
  • * 2 łyżki oleju
  • * 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • * 1 czubata łyżka cukru
  • * pieprz czarny świeżo zmielony-sporo

Kto się nie boi łączyć smaku owoców z mięsem ten się nie zawiedzie.

Etapy przygotowania

Wiśnie i porzeczki wypłukać.Wiśnie wydrylować.Włożyć owoce do rondelka,  podlać olejem i poddusić.Wlać ocet balsamiczny, wsypać cukier i zmielić  pieprz czarny.Dusić, aż owoce zaczną się rozpadać a sos zacznie  gęstnieć.Można dosłodzić.
Sos świetnie smakuje z pieczonym,grillowanym gotowanym drobiem lub  wędlinami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
06.7.2010

Przepiękna kompozycja .. apetyczna bajeczna





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

wandeczka

Ilosc dodanych przepisow:
2

chef7

Ilosc dodanych przepisow:
3

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

Duusiak

Ilosc dodanych przepisow:
212

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935