Przepisy kulinarne
Środa, 27 Maja 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44778
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sosy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy ewa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 500 g pieczarek,
  • 4 łyżki masła,
  • 200 ml słodkiej śmietany 18%
  • 1 mała cebula
  • sól
  • pieprz

Sos pieczarkowy

Etapy przygotowania

Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i mocno podsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać mieszając od czasu do czasu. Wlać około 1 litra wody i dusić pod przykryciem około 20 minut.Solimy i pieprzymy do smaku. Sos zagęszczamy śmietaną rozmieszaną ze szczyptą soli. Jeżeli sos jest zbyt żadki możemy zagęścić odrobiną mąki rozrobionej z wodą.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3069

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
37

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
14

BezCebuli

Ilosc dodanych przepisow:
3

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
225

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
10

BlackKitty

Ilosc dodanych przepisow:
3