Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sosy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pulpety w białym sosie

Pulpety w białym sosie
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 30 minut

Składniki

  • 1/2 kg dowolnego mięsa mielonego
  • 1-2 jajka
  • 1/2 czerstwej bułki(namoczyć w wodzie)
  • 1 średnia cebula
  • sól,pieprz
  • 2 liście laurowe
  • 1 mały kubeczek kwaśnej śmietany
  • sok z pół cytryny
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej
  • koperek (opłukać i posiekać)

NIC DODAĆ NIC UJĄĆ

Etapy przygotowania

Mięso wymieszać z posiekaną cebulą,odciśniętą bułką ,jajkami ,solą i pieprzem.Na ogień wstawić garnek z wodą i liściem laurowym,zagotować.Do gotującej się wody wrzucać uformowane z mięsa mielonego kulki,przykryć pokrywką i gotować ok.30 minut.Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny , mąką i dodać do gotujących się pulpetów,chwilę pogotować i zdjąć z ognia.Podawać z ugotowanymi ziemniakami i po sypać koperkiem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210