Przepisy kulinarne
Czwartek, 3 Września 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45135
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sosy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

MEKSYKAŃSKI SOS SALSA

MEKSYKAŃSKI SOS SALSA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 4 duże, jędrne pomidory
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 łyżki świeżej kolendry
  • sok z limonki
  • niezbyt ostre chilli

REWELACYJNY SOS

Etapy przygotowania

Pomidory obieramy ze skóry i kroimy na pół. Każdą połówkę wyciskamy nad talerzem, większość pestek wyleci wraz z sokiem. Pozostałe usuwamy palcami lub łyżeczką, a miąższ drobniutko kroimy. Dodajemy posiekaną cebulę, kolendrę, sok z limonki, oraz oczyszczone z pestek chilli. Odstawiamy na 20 min, by salsa się zmacerowała, a następnie doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie kilkoma kroplami sosu Tabasco. Przykrywamy folią i odstawiamy na godzinę, lub dłużej, by smaki się przegryzły. Jeśli salsa puści zbyt dużo soku, możemy go odlać przed podaniem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
238

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3154

agasurf11

Ilosc dodanych przepisow:
12

Kobi

Ilosc dodanych przepisow:
3