mega_szybkie_francuskie_kopertki_z_konfitura_z_malinek

Mega szybkie francuskie kopertki z konfitura z malinek

Ocena:

4.51 (191)

  • 30 min.
  • dla 9 osób
Najszybsza opcja na poczęstunek gdy zaskoczą Cię goście:)

Składniki:

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • słoiczek ulubionej konfitury, budyń lub nutella
  • łyżeczka cukru trzcinowego

Mega szybkie francuskie kopertki z konfitura z malinek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Opakowanie ciasta francuskiego otworzyć, rozwinąć płat na blacie
  • Piekarnik nagrzać do temp 200 stopni
  • Z ciasta wyciąć ostrym nożem kwadraciki. Mnie wyszło 9.
  • Na każdym układać po łyżeczce konfitury. Ja użyłam domowej z malin, zrobionej przez moją mamę;)Na zdjęciu widac te pyszne pesteczki
  • Nadzienie może być dowolne. Konfitura jabłkowa z cynamonem, wiśniowa, budyń, czekolada lub nutella;)
  • Rogami kwadracików przykryć nadzienie, zwijając do środka. Rogi powstałych kopertek wywinąć lekko do góry by nadzienie nie wypłynęło nam podczas pieczenia
  • Posypać cukrem trzcinowym
  • Piec ok. 20 minut w temp. 200 stopni do zarumienienia.
  • Po wyjęciu z piekarnika odstawić na chwile do wystygnięcia. Podawać do kawy lekko ciepłe. Doskonale smakują z lodami śmietankowymi.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne