Sery

19 kolekcji przepisów

9914 przepisów

Przepisy w kolekcji Sery

Artykuły powiązane

Szaszłyki cielęce ze szparagami i szynką
30.07.2020

Najlepsze szaszłyki na grilla - proste przepisy na dania i świetne sosy

Nie tylko kiełbasa i karkówka królują na ruszcie - zrób szaszłyki na grilla i oczaruj gości. Nie poprzestawaj na przetykaniu kawałków kurczaka papryką i cebulą - nasze przepisy pozwolą ci łatwo zrobić coś pyszniejszego i ciekawszego. Przy okazji serwujemy kilka sosów do dań z grilla - na przykład pyszny sos miętowy! Szaszłyk z grilla to nieodłączna część letnich imprez pod chmurką.

Gieno-Mientkiewicz-z-oscypkiem-2-min-
01.03.2020

Sery traktuję jak przyprawy – rozmowa z Gieno Mientkiewiczem

Polskie sery to produkt wciąż odkrywany na nowo. Coraz większy dostęp do serów zagrodowych pozwala w pełni docenić ich walory smakowe. Serów o wyrazistym smaku lepiej nie przytłaczać innymi dodatkami. Gieno Mientkiewicz od lat promuje polskie sery zagrodowe oraz dzieli się wiedzą na temat ich różnorodności. W cyklu Przy wspólnym stole porozmawialiśmy z Gienem Mientkiewiczem o różnych odmianach sera, wyjątkowości regionalnego produktu oraz domowym serowarstwie.

raclette
31.12.2019

Raclette – pomysł na szwajcarski obiad. Idealny na spotkanie ze znajomymi

Czy jest tu ktoś, kto nie lubi roztopionego sera? Szczerze mówiąc, nie sądzimy. A od rozpuszczonego sera już tylko krok dzieli nas od szwajcarskiego przysmaku, czyli raclette. To kulinarny brat popularnego fondue. Obydwa smakołyki możecie z łatwością przyrządzić w domu. Potem wystarczy już tylko zgromadzić przy stole znajomych i cieszyć się wspaniałym smakiem ciągnącego się sera. Raclette jest pyszne!

Ziołowy zakątek
21.06.2018

Ziołowy zakątek - odwiedź Podlasie i pyszne miejsce pachnące ziołami

Ziołowy Zakątek kusi już samą nazwą. Regionalna kuchnia, zwierzaki różnej maści i Podlaski Ogród Botaniczny to tylko część z atrakcji, które czekają na zwiedzających. Zdradzamy, czego oprócz babki ziemniaczanej i pysznych serów można skosztować w Korycinach na Podlasiu. To gratka nie tylko dla fanów turystyki kulinarnej.