Przepisy kulinarne
Środa, 23 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43985
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty Karolina
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 0,5 główki czerwonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 cebula (większa)
  • 1 jabłko (większe)
  • pieprz, sól
  • 2 łyżki majonezu

Surówka z czerwonej kapusty pasuje do większości potraw. Jest łatwa w przygotowaniu a jaka smaczna.

Etapy przygotowania

Kapustę czerwoną kroimy cienko. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę oraz jabłko zcieramy  na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Na koniec dodajemy majonez. Surówę należy przygotować ok 1 godz przed podaniem, aby się przegryzła.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2889

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
31

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
213

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194