Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43571
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Surówka z białej rzodkwi.

Surówka z białej rzodkwi. msewka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • * * 1 duża biała rzodkiew
  • * * 1/2 kapusty pekińskiej średniej wielkości
  • * * 1 duża marchew
  • * * 1 winne jabłko
  • * * sok z 1/3 cytryny
  • *
  • * * 1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • * * sól do smaku
  • * * 1/3 łyżeczki cukru
  • * * 3 płaskie łyżki oliwy z oliwek
  • * * 2 łyżki wody (zimnej,przegotowanej

Smaczna i zdrowa surówka.

Etapy przygotowania

Kapustę pekińską wypłukać, osuszyć, poszatkować, lekko posolić i  odstawić na 10-15 minut.Rzodkiew umyć, (ja obieram ze skórki), zetrzeć  na tarce o grubych oczkach.Posolić i mocno wygnieść ręką, odlać sok.  Marchew i jabłko także zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić  jabłko sokiem z cytryny. Oliwę wymieszać z wodą, pieprzem  cytrynowym,cukrem i solą. Kapustę pekińską odcisnąć , dodać rzodkiew ,  marchew i jabłko.Polać sosem, wymieszać i schłodzić w lodówce przed  podaniem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1056

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
88

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!