Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sałatka z zielonej i czerwonej soczewicy

Sałatka z zielonej i czerwonej soczewicy Fotostyl
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas inny: 30 minut
Kaloryczność: 260 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • po szklance zielonej i czerwonej soczewicy
  • 2–3 ząbki czosnku
  • 2–3 łyżki oliwy
  • po łyżeczce siekanego szczypiorku i natki
  • sól

Sałatka z dwóch odmian soczewicy, zielonej i czerwonej, z czosnkiem i ze szczypiorkiem.

Etapy przygotowania

■ Zieloną soczewicę zalać gorącą wodą, moczyć przez 30 min, ugotować na miękko. Czerwoną soczewicę ugotować (bez moczenia i krótko, bo szybko się rozpada).

■ Gorące soczewice połączyć, dodać wyciśnęty czosnek, doprawić solą, dodać oliwę,
wymieszać odstawić na godzinę. Przed podaniem dodać szczypiorek i natkę. Podawać w temperaturze pokojowej.

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194