Przepisy kulinarne
Środa, 20 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44051
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sałatka z fasolą

Sałatka z fasolą  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Kaloryczność: 220 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka ciecierzycy
  • 1/2 słoiczka marynowanego czosnku
  • 2 jajka
  • 1/2 słoiczka marynowanej krojonej papryki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Fasolę, ciecierzycę, czosnek i paprykę osączyć na sitku.

Jajka ugotować na twardo, schłodzić w zimnej wodzie, obrać, pokroić na ćwiartki.

Wszystkie warzywa włożyć do miski, delikatnie wymieszać. Udekorować ćwiartkami jajka na twardo, posypać solą, pieprzem, drobno posiekaną natką pietruszki. Podawać z grzankami z serem pleśniowym lub topionym. Zamiast ciecierzycy można dodać do sałatki białą fasolę lub gotowany bób.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167