Przepisy kulinarne
Wtorek, 22 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43985
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sałatka z fasolą

Sałatka z fasolą  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Kaloryczność: 220 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka ciecierzycy
  • 1/2 słoiczka marynowanego czosnku
  • 2 jajka
  • 1/2 słoiczka marynowanej krojonej papryki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Fasolę, ciecierzycę, czosnek i paprykę osączyć na sitku.

Jajka ugotować na twardo, schłodzić w zimnej wodzie, obrać, pokroić na ćwiartki.

Wszystkie warzywa włożyć do miski, delikatnie wymieszać. Udekorować ćwiartkami jajka na twardo, posypać solą, pieprzem, drobno posiekaną natką pietruszki. Podawać z grzankami z serem pleśniowym lub topionym. Zamiast ciecierzycy można dodać do sałatki białą fasolę lub gotowany bób.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2885

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
30

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
212