Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sałatka ryżowa z pieczarkami

Sałatka ryżowa z pieczarkami  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Kaloryczność: 400 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 2 szklanki ryżu
  • pęczek dymki
  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag wędzonego sera żółtego
  • 4 ogórki konserwowe
  • papryczka chili
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek oliwy
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Masło stopić na patelni, usmażyć pieczarki.

Dymki obrać, posiekać razem ze szczypiorem. Ogórki pokroić na plasterki, ser pokroić w malutką kostkę. Chili oczyścić z pestek, posiekać.

Ryż, pieczarki, dymkę, ser, ogórki i chili polać oliwą, wymieszać, przyprawić do smaku.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36