Przepisy kulinarne
Wtorek, 25 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44342
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sałatka ryżowa z pieczarkami

Sałatka ryżowa z pieczarkami  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Kaloryczność: 400 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 2 szklanki ryżu
  • pęczek dymki
  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag wędzonego sera żółtego
  • 4 ogórki konserwowe
  • papryczka chili
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek oliwy
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Masło stopić na patelni, usmażyć pieczarki.

Dymki obrać, posiekać razem ze szczypiorem. Ogórki pokroić na plasterki, ser pokroić w malutką kostkę. Chili oczyścić z pestek, posiekać.

Ryż, pieczarki, dymkę, ser, ogórki i chili polać oliwą, wymieszać, przyprawić do smaku.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
2

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56