Przepisy kulinarne
Wtorek, 21 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44685
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sałatka ryżowa z pieczarkami

Sałatka ryżowa z pieczarkami  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Kaloryczność: 400 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 2 szklanki ryżu
  • pęczek dymki
  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag wędzonego sera żółtego
  • 4 ogórki konserwowe
  • papryczka chili
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek oliwy
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Masło stopić na patelni, usmażyć pieczarki.

Dymki obrać, posiekać razem ze szczypiorem. Ogórki pokroić na plasterki, ser pokroić w malutką kostkę. Chili oczyścić z pestek, posiekać.

Ryż, pieczarki, dymkę, ser, ogórki i chili polać oliwą, wymieszać, przyprawić do smaku.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
15

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
25

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
21

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
7

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
117

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
223

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3032

Katkabx

Ilosc dodanych przepisow:
1