Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pyszna sałatka z zupki chińskiej

Pyszna sałatka z zupki chińskiej
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 2 zupki chińskie pikantne(np. o smaku kurczak curry)
  • 1 zupka chińska łagodna
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • pół szklanki fasoli czerwonej z puszki
  • pół szklanki groszku z puszki
  • pół szklanki kukurydzy
  • albo słoik "mieszanka meksykańska"(kukurydza, papryka,groszek, fasola)
  • słoiczek majonezu(najlepiej kielecki)
  • olej do smażenia

Bardzo smaczna sałatka na różne okazje

Etapy przygotowania

Pierś kroimy w drobną kostkę i smażemy na oleju. Przysmażonego na złoto kurczaka mieszamy z przyprawami z zupek chińskich.

Makaron z zupek zalewamy wrzątkiem, po 2 minutach należy odsączyć wodę, a makaron przesuszyć na ręczniku papierowym(żeby sałatka nie była wodnista)

Do makaronu dodajemy warzywa, majonez oraz kurczaka i wszystko mieszmy.

Najlepiej jak sałatka postoi 2 godziny w lodówce, wtedy przyprawy i majonez dokładnie przesiąkną do makaronu i będzie smaczniejsze:)

Jeśli sałatkę przygotowujemy dzień przed podaniem, można suchy pokruszony makaron wymieszać z majonezem i zostawić na noc. Makron zmięknie pod wpływem majonezu. I dopiero wtedy dodajemy resztę składników.

Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
22.4.2009

J uwielbiam sałatke z zupki chińskiej Vifon,moja ciocia robi z zupek amino ale amkaron dla mnie juz nie jest tren bo ma inny smak wiec polecam vifon! A co do tego czy jest zdrowa to uważam że raczej teraz nic nie jest zdrowe bo naładowane jest chemią wiec nie ma sensu wysuwać wniosków że tegot ypu zupka jest niedrowa

 
22.4.2009

Swieta racja Babciu :) To pewnei zazdrosc czyni ze ludzi oceniaja tak jak oceniaja.

 
21.4.2009

Bzdura - sałatki z zupek chińskich są bardzo smaczne .Nie wiem jak została zrobiona ta która nie smakowała .A przecież ta sałatka nie ma prawa się nie udać .Na dodatek błyskawicznie się ją robi . Ja robię podobną z zupek, kukurydzy , kurczaka ( lub szynki lub nawet parówki ) + różne dodatki i sałatka jest gotowa. Ładnie przybrać i na stół .Niespodziewani goście w drzwi a sałatka moment i stoi na stole. Co to za argument ,że jest wiele innych smacznych sałatek. Ktoś woli z ryżem , inny z ziemniakami jeszcze inny z makaronem . Rzecz gustu i smaku. Są osoby które nie lubią i nie używają nic co zawiera glutaminian sodu - ja używam od lat ( jeszcze z czasów lat 70-tych kiedy można było kupić go w czystej postaci w aptekach i był stosowany zamiast soli dla nadciśnieniowców ) - bo lubię potrawy doprawione szczyptą przypraw z glutaminianem - wydobywa smak dania . Myślę ,że oceniając czyjś przepis trzeba najpierw wg coś ugotować , posmakować , a jak nawet nie smakuje to spytać się samego siebie czy to wina przepisu czy naszego smaku. Bo jeśli komuś przyzwyczajonemu do kuchni tradycyjnej poda się np Łososia w sosie sojowym z malinami ( jakiego ja robię ) to będzie mieć problem . Może się uprzeć ,że tak się nie jada. A przyzwyczajony do różnorakich nowinek wyobrazi sobie smak , zaakceptuje i zrobi. Trochę tolerancji.





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117