Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapusta włoska zasmażana z marczewką i koperkiem

Kapusta włoska zasmażana z marczewką i koperkiem buciol78
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1/2 średniej kapusty włoskiej
  • 1 średnia marchew
  • 1 średnia cebula
  • 1 pęczek koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 100g. masła
  • sól,pieprz,maggi,kucharek do smaku
  • 1 łyżeczka octu winnego

Dobry dodatek do "Kurcze pieczone"

Etapy przygotowania

Kapustę szatkujemy.Marchewkę płuczemy obieramy,trzemy na tarce o grubych oczkach.Wrzucamy do garnka,zalewamy wodą do w pół objętości kapusty.Gotujemy na nie wielkim ogniu.W  tym czasie  obieramy cebulę kroimy w drobną kosteczkę.Koperek szatkujemy.Czosnek przeciskamy przez praskę do czosnku.Rozgrzewamy masełko na patelni dodajemy cebulkę,czosnek,koperek lekko podsmażamy na małym ogniu.Dodajemy mąkę i robimy zasmażkę delikatną.Zasmażkę łączymy z kapustą energicznie mieszając aby nie powstały grudki.Doprawiamy do smaku.Doskonale smakuje z "Z kurcze pieczone" i kluskami śląskimi. SMACZNEGO


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!