Przepisy kulinarne
Wtorek, 2 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44157
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapusta włoska zasmażana z marczewką i koperkiem

Kapusta włoska zasmażana z marczewką i koperkiem buciol78
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1/2 średniej kapusty włoskiej
  • 1 średnia marchew
  • 1 średnia cebula
  • 1 pęczek koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 100g. masła
  • sól,pieprz,maggi,kucharek do smaku
  • 1 łyżeczka octu winnego

Dobry dodatek do "Kurcze pieczone"

Etapy przygotowania

Kapustę szatkujemy.Marchewkę płuczemy obieramy,trzemy na tarce o grubych oczkach.Wrzucamy do garnka,zalewamy wodą do w pół objętości kapusty.Gotujemy na nie wielkim ogniu.W  tym czasie  obieramy cebulę kroimy w drobną kosteczkę.Koperek szatkujemy.Czosnek przeciskamy przez praskę do czosnku.Rozgrzewamy masełko na patelni dodajemy cebulkę,czosnek,koperek lekko podsmażamy na małym ogniu.Dodajemy mąkę i robimy zasmażkę delikatną.Zasmażkę łączymy z kapustą energicznie mieszając aby nie powstały grudki.Doprawiamy do smaku.Doskonale smakuje z "Z kurcze pieczone" i kluskami śląskimi. SMACZNEGO


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
55

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
110

jasminaa

Ilosc dodanych przepisow:
75

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2930

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
52

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
204