Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapusta czerwona zasmażana

Kapusta czerwona zasmażana Aseret
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Czas gotowania: 25 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • kapusta czerwona 1 kg
  • cebula 1 mała szt
  • jabłka kwaśne 2 szt
  • boczek wędzony 6 - 10 dag
  • mąka 1 łyżka
  • sól
  • cukier
  • kwasek cytrynowy

Smaczny dodatek do dań z mięsa, ryb i jaj

Etapy przygotowania

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich, uszkodzonych liści i drobno szatkujemy. Zalewamy wodą (ok 1,5 szklanki), dodajemy drobno posiekaną cebulę, sól do smaku, 1 łyżeczkę cukru. Gotujemy pod przykryciem około 15 - 20 minut.

Boczek drobno kroimy i podsmażamy, mieszamy z mąka, podprawiamy kapustę.
Jabłka ścieramy na jarzynówce i dodajemy do kapusty razem z zasmażką i jeszcze razem wszystko krótko gotujemy.
Kapustę zakwaszamy kwaskiem cytrynowym.

Aby poprawić - uszlachetnić smak kapusty możemy do gotowej kapusty dodać 1/2 szklanki czerwonego wina, a do gotującej się kapusty włożyć 2 goździki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406