Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Buraczki na ciepło

Buraczki na ciepło
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • buraki
  • cukier
  • masło
  • sok z cytryny
  • vegeta
  • śmietana
  • mąka

Jest to bardzo prosty i tani dodatek do dań obiadowych

Etapy przygotowania

Buraki umyć i ugotować w skórkach w posolonej wodzie.

Gdy buraki zaczną się gotować dodać sok wyciśnięty z całej cytryny aby warzywa nie straciły koloru.

Wystudzić obrać ze skórki  i zetrzeć na tarce.

Buraki przełozyć do garnka zagrzać.

Na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę  podgrzewać cały czas mieszając gdy się zrumieni i straci smak surowizny.

Zasmażkę połączyć z ciepłymi burakami i zagotować. Uważać aby się nie przypaliło.

Przyprawić sokiem z cytryny, vegetą i cukrem.

Wymieszać ze śmietaną i podawać.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210