Przepisy kulinarne
Sobota, 2 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44035
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sola smażona

Sola smażona
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 10 minut

Składniki

  • sola 4 płaty duże
  • pieprz
  • sól
  • cytryna
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka krupczatka

zawsze dobra ryba

Etapy przygotowania

Rybę myjemy, osuszamy, każdy płat dzielimy na pół, skrapiamy delikatnie cytryną, odstawiamy na 5 minut. Następnie każdy płat obsypujemy sola i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z dodatkiem pieprzu, obtaczamy w nich rybę, a następnie w panierce (stosunek maki do bułki tartej 50/50). Smażymy na rumiano z obydwu stron.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2915

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
222

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
120

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
35

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55

Ilosc dodanych przepisow:
393