Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44227
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Śledzie z żurawiną.

Śledzie z żurawiną.
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas inny: 20 minut
Ilość porcji: 10

Składniki

  • 1 słoik duży płatów śledziowych w marynacie lub oleju,
  • 50 dag.żurawiny surowej lub słoiczek konfitury żurawinowej,
  • sok z cytryny,
  • ocet,
  • kilka kulek kolorowego pieprzu,
  • cebulka sałatkowa lub marynowana ze słoika,
  • kilka gałązek natki zielonej.

Śledzie wymoczyć,osączyć i pokroić na talarki,ułożyć na półmisku,obłożyć żurawiną,cebulką,dać octu

Etapy przygotowania

1.Śledzie wyjąć ze słoika i wymoczyć,aby nie były zbyt słone,jeśli były w oleju,osączyć je wraz z cebulką
na sitku.Potem położyć je w całości na półmisku bądź pokroić na talarki.
2.Można też użyć sałatkowej cebulki zamiast tej z oleju czyli obrać z łupinek,opłukać i pokroić na talar-
-ki,wypchać z nich obręcze,układając na półmisku wokół płatów śledziowych całych lub pokrojonych
na talarki jak cebulkę.
3.Dodatkowo wyłożyć łyżką porcje żurawin suszonych bądź konfitury żurawinowej,posypać kulkami
kolorowego pieprzu,pokropić lekko octem z buteleczki stołowej z dozownikiem i sokiem z cytryny świ-
-eżej.Podawać z gałązkami natki zielonej.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
238