Przepisy kulinarne
Wtorek, 22 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43981
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Śledzie w oleju

Śledzie w oleju  Joanna 55
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 dni

Składniki

  • 250 gram sledzi w oleju
  • 2 srednie cebule
  • Olej słonecznikowy
  • Przyprawy: pieprz kolorowy i troszkę soku z cytryny
  • DODATKOWO:
  • 2-3 duże ogórki korniszony
  • 1 kawałek marynowanej papryki
  • 0,5 szklanki marynowanych maślaczków

Śledzie w oleju - pyszna przekąska

Etapy przygotowania

Śledzie w oleju  to idealne wykorzystanie śledzi. Pasują zarówno na wigilijny stół, jak i w zwykły dzień. Śledzie w oleju  z mojego przepisu zachwycą wszystkich miłośników ryb. 

Olej doprawić delikatnie pieprzem i sokiem z cytryny Filety lekko opłukać lub ręcznikiem papierowym zebrać z nich warstwę oleju i pokroić na pół.
Cebulę pokrojoną w kostkę sparzyć wrzątkiem 2-3 minuty i osączyć, wystudzić.

Do słoika wrzucić połowę cebuli, na niej ułożyć sledzie. Na wierzch wyłożyć resztę cebuli zalać przyprawionym olejem. Odchylać boki nożem aby olej dotarł wszędzie.
Olej ma zakryć całość. Zakręcić i odstawić w chłód na 1 dobę.

Na drugi dzień sledzie z cebulką ułożyć na półmisku. Udekorować grzybkami, ogórkiem i papryką.

Śledzie w oleju  gotowe.

Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2885

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
30

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
212