Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Śledzie smażone

Śledzie smażone caroline
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 6 wiekszych lub 9 mniejszych surowych sledzi
  • 1-2 jaja
  • mąka
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • zioła prowansalskie
  • sok z cytryny
  • olej

Dla miłośników ryb

Etapy przygotowania

Śledzie natrzeć sola, pieprzem i ziolami, skropić sokiem z cytryny. Obtoczyć je w mące a nastepnie panierowac w rozmaconym jaju i tartej bułce i smazyc na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać tak jak każdą smażona rybę. Przed przyprawieniem tuszki śledziowe mozna wyfiletować (ja właśnie tak zrobiłam). Składniki podałam na 3 porcje. Śledź ma swój specyficzny aromat który jest wyczuwalny nawet po usmażeniu ale miłosnikom tej ryby nie powinno to przeszkadzać. 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
10.4.2011

////// NA PEWNO WYPRÓBUJE PYSZNIE WYGLĄDA MILUTKO POZDRAWIAM ///////





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36