Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Śledzie marynowane w occie

Śledzie marynowane w occie Joanna 55
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 dni

Składniki

  • 1 kg płatów sledziowych solonych
  • 3 duże cebule
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • Ok. 2 łyżki cukru
  • 1 duży listek laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 7 ziarenek kolorowego pieprzu
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu

idealne na postne dni

Etapy przygotowania

Cebule pokroić w talarki
Sledzie namoczyć w wodzie, potem w mleku, po ok. 2 godziny
Potem opłukać z mleka i poporcjować.
Zagotować wodę z octem, solą, cukrem, zielem, listkiem i pieprzem.
Wrzucić cebulę i pogotować troszkę, aby zmiękła. Wystudzić.
W słoiku układać sledzie na zmianę z cebulą i zalać zalewą
Schłodzić najlepsze po 2 dniach.
Doskonałe na zimno jako przekąska lub można podać do nich ugotowane ziemniaczki i mamy postny obiad


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!