Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Śledzie marynowane w occie

Śledzie marynowane w occie Joanna 55
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 dni

Składniki

  • 1 kg płatów sledziowych solonych
  • 3 duże cebule
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • Ok. 2 łyżki cukru
  • 1 duży listek laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 7 ziarenek kolorowego pieprzu
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu

idealne na postne dni

Etapy przygotowania

Cebule pokroić w talarki
Sledzie namoczyć w wodzie, potem w mleku, po ok. 2 godziny
Potem opłukać z mleka i poporcjować.
Zagotować wodę z octem, solą, cukrem, zielem, listkiem i pieprzem.
Wrzucić cebulę i pogotować troszkę, aby zmiękła. Wystudzić.
W słoiku układać sledzie na zmianę z cebulą i zalać zalewą
Schłodzić najlepsze po 2 dniach.
Doskonałe na zimno jako przekąska lub można podać do nich ugotowane ziemniaczki i mamy postny obiad


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36