Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 25 Maja 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44775
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Śledź po kaszubsku

Śledź po kaszubsku luki
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Czas smażenia: 60 minut
Kaloryczność: 120 kcal
Ilość porcji: 9

Składniki

  • 1 kg śledzi małosolnych
  • 1 kg cebuli
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 0,5 l oleju
  • Cukier
  • Sól
  • 2 liście laurowe
  • 8 goździków
  • 8 ziaren ziela angielskiego

Śledzie po kaszubsku - smak i aromat śledzia w cebuli

Etapy przygotowania

Śledzie po kaszubsku - idealne danie na Wigilię!

Śledzie wymoczyć w wodzie. Cebulę pokroić w półksiężyce. Wyłożyć ją do garnka lub na patelnię zalać całym olejem i smażyć, Dodać koncentrat, goździki, liść laurowy, ziele angielskie i wymieszać i smażyć dalej aż cebula będzie miękka. Następnie ostudzić sos.

Na każdym płacie ułożyć po łyżce sosu zawinąć i spiąć wykałaczką i w bok każdego śledzia włożyć po łyżeczce sosu. Wszytkie zawijane śledzie wyłożyć w pojemnik  i zalać całym sosem.

Schłodzić w lodówce i podawać na zimno.

Śledzie po kaszubsku gotowe. Można zajadać, trzeba tylko pamiętać, że śledzie po kaszubsku schodzą, jak szalone, więc warto przygotować ich więcej :)

Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
05.8.2011

Bardzo fajny przepis, więcej przepisów na rybę znajdziesz na stronie www.kpryba.pl

 
05.8.2011

Bardzo fajny przepis, więcej przepisów na rybę znajdziesz na stronie www.kpryba.pl





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
210

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3069

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
37

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
14

BezCebuli

Ilosc dodanych przepisow:
2

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
225

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
10

Garnkowe fana

Ilosc dodanych przepisow:
1