Przepisy kulinarne
Wtorek, 22 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43981
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sandacz z sosem cytrynowo- maślanym

Sandacz z sosem cytrynowo- maślanym Marcin ( loken24 )
Dodane przez:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość porcji: 1

Składniki

  • Filet z sandacza
  • cytryna
  • delikat do ryb ( przyprawa )
  • kawior ( jeśli ktoś posiada )
  • olej, mąka
  • sos maślano-cytryowy (Knorr)
  • pietruszka

Nie każdy lubi karpia, pstraga bo mówią że smakuje mułem. Natomiast jest ryba dla nich- to sandacz.

Etapy przygotowania

Fileta skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy delikatem. Zostawiamy na ok 2 godziny. Smażymy na oleju, uprzednio obtoczonego w mące. Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy troszkę cytryny i pietruszkę. Dekorujemy cytryną i kawiorem - polewamy sosem. ( Jeżeli ktoś nie ma gotowego sosu może go sporządzić sam. Na patelnie kładziemy łyżkę masła, dodajemy pół łyżki mąki, lekko podsmażamy i zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny i pietruszkę.) Jedyna wadą tego przepiu jest cena ryby. Polecam i Życzę smacznego. Zachęcam również do obejrzenia innych moich przepisów.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2885

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
30

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
212