Przepisy kulinarne
Piątek, 25 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba w pomidorach

Ryba w pomidorach Mysia27
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • 3 płaty ryby wedle gustu ( panga, mintaj, sola, miruna, itp)
  • jajko
  • mąka i bułka tarta do panierowania
  • 4 duże cebule
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1/3szkl. wody
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia ryby i cebuli

W moim rodzinnym domu nie ma Wigilii bez tego dania, a i w pozostałe dni roku często ją jadamy.

Etapy przygotowania

1. Rybę pokroić na 3-4 części, posolić, popieprzyć i opanierować kolejno w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć.

2. Cebulę pokroić w piórka i "udusić" na odrobinie oleju, posolić, popieprzyć.

3. Koncentrat pomieszać z wodą i wlać do cebuli. Chwilę poddusić, aby się połączyło.

4. Rybę ułożyć na półmisku i na nią wyłożyć cebulową pierzynkę. Podawać jako danie obiadowe lub jako przystawkę z pieczywem. Smacznego ;)

P.S. Naprawdę polecam, w moim domu ten prosty i szybki przepis gości od wielu, wieeeluuu lat... ;)))


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!