Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba w pomidorach

Ryba w pomidorach Mysia27
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • 3 płaty ryby wedle gustu ( panga, mintaj, sola, miruna, itp)
  • jajko
  • mąka i bułka tarta do panierowania
  • 4 duże cebule
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1/3szkl. wody
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia ryby i cebuli

W moim rodzinnym domu nie ma Wigilii bez tego dania, a i w pozostałe dni roku często ją jadamy.

Etapy przygotowania

1. Rybę pokroić na 3-4 części, posolić, popieprzyć i opanierować kolejno w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć.

2. Cebulę pokroić w piórka i "udusić" na odrobinie oleju, posolić, popieprzyć.

3. Koncentrat pomieszać z wodą i wlać do cebuli. Chwilę poddusić, aby się połączyło.

4. Rybę ułożyć na półmisku i na nią wyłożyć cebulową pierzynkę. Podawać jako danie obiadowe lub jako przystawkę z pieczywem. Smacznego ;)

P.S. Naprawdę polecam, w moim domu ten prosty i szybki przepis gości od wielu, wieeeluuu lat... ;)))


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194