Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba w marynacie

Ryba w marynacie paulina
Dodane przez:
Czas przygotowania: 220 minut
Czas gotowania: 4 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 4-6 sztuk filet miruny
  • tymianek świeży
  • 1-2 łyżki musztarda francuska
  • 3-4 łyżki masło
  • 1 łyżeczka papryka słodka
  • 1 łyżka ocet balsamiczny
  • 1 łyżeczka cukier trzcinowy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Ryba w marynacie z musztardy francuskiej, tymianku, occie balsamicznym.

Etapy przygotowania

3 Łyżki masła roztopić, zdjąć z ognia ,dodać posiekany tymianek i wymieszać.Do masła i tymianku dodać ocet balsamiczny, paprykę słodką, musztardę francuską, pieprz i sól do smaku oraz cukier trzcinowy również do smaku. Całość wymieszać.Rybę pokroić na mniejsze porcja jeśli jest taka konieczność i każdy kawałek kolejno marynować.Odstawić na ok 2-3 godziny do lodówki.Po tym czasie smażyć na ruszcie bądź patelni grillowej.Podawać z ziemniaczkami


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406