Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba w ananasie

Ryba w ananasie mroofkatka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas smażenia: 30 minut

Składniki

  • Ryba (najlepiej filet, ale mogą być też tuszki)
  • puszka ananasa
  • 4 cebule
  • keczup
  • łyżka koncentratu pomidorowego

Ryba w sosie z ananasem i cebulą. Zaskakujące, ale pyszne połączenie.

Etapy przygotowania

Rybę kroimy na kawałki, obtaczamy w mące i smażymy.

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy, aż się zeszkli. Ananasa kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Chwilę podduszamy. Dolewamy odrobinę syropu z ananasów i keczupu do smaku. Dla uzyskania ładnego koloru dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
01.12.2009

Jeśli boisz się, czy będzie smakować, możesz sos podać w oddzielnej miseczce i wtedy "nie zmarnujesz" ryby. Na początek można zrobić z połowy puszki ananasów. Dodam jeszcze, że smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

 
30.11.2009

ja tez lubię takie połączenia , ale zrobienie potrawy na Wigilie zobowiązuje i nie chciałabym by wyszła ryba kiepska , czy ktoś ja juz próbował?

 
28.11.2009

ciekawe polaczenie , bedzie trzeba wyprobowac.





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167