Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku Edyta
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Czas pieczenia: 30 minut

Składniki

  • 3-4 Filety z dorsza, mintaja lub pangi.
  • Ciasto:
  • 1 szkl mąki,
  • 1 jajko,
  • łyżka Vegety,
  • pół szkl wody
  • Zalewa:
  • 1 szkl wody,
  • 1 szkl oliwy,
  • pół koncentratu pomidorowego,
  • 8 łyżek ketchupu,
  • 3 łyżki octu;
  • 3 płaskie łyżki cukru,
  • sól do smaku.
  • Warzywa:
  • 4 cebule
  • pół słoika ogórków konserwowych
  • słoik papryki

Ryba po japońsku doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Etapy przygotowania

Osuszone kawałki ryby moczyć w cieście i smażyć na oleju

Zalewę gotować około 3 minut, odstawić do ostygnięcia.

Wszystkie warzywa pokroić w paski

Wykonanie:

Ułożyć w naczyniu: ryba, warzywa i zalać zalewą. Piec w piekarniku ok 30 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
14.12.2012

te przepisy sa dla kogos kto sie zna na gotowaniu Chodzi tutaj o ich Opis Wykonania !!Opisy powinny byc bardziej szczegolowe jak wykonac ciasto ,jakie skladniki po kolei łaczyc ,bo ktos kto sie nie zna jak ja pewnie mu nie wyjdzie i sie zniecheci puzniej Rysunek smakowity

 
20.10.2009

Rybka naprawdę jest bardzo smaczna, często ją robię bo smakuje wszystkim domownikom. Przepis dostałam od kuzynki-naprawdę nie wiem dlaczego akurat ryba po japońsku.

 
10.10.2009

Przepis bardzo ciekawy i rybka zapowiada sie super . Ciekawi mnie tyko geneza nazwy - czemu po japońsku ? Czy wiesz może skad sie nazwa wzięła ?





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194