Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba inaczej

Ryba inaczej ewa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 2 płaty ryby
  • 25 dag pieczarek
  • bułka tarta
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • 2 cebule
  • 1/2 słoika papryki marynowanej
  • 1/2 słoika ogórka konserwowego
  • 2 łyżki keczupu
  • olej

Miałam ochotę na rybkę, ale nie taką zwykłą i wyszło coś takiego

Etapy przygotowania

Rybę posolić, posypać przyprawą do ryb, pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju na rumiano z obu stron. Rybę wyjąć a na tłuszczu ze smażenia podsmazyć cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się lekko zeszkli dodać pieczarki pokrojone w półplasterki, posypać solą i smażyć, aż pieczarki zmiękną. Potem dodać paprykę pokrojoną w kostkę i ogórka pokrojonego w półplasterki. Na koniec dodać keczup, rybę i podlać trochę wodą. Chwilę poddusić razem. Można posypać np koperkiem


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
05.8.2011

Bardzo fajny przepis, więcej przepisów na rybę znajdziesz na stronie www.kpryba.pl





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117