Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 1 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44152
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba faszerowana w galarecie

Ryba faszerowana w galarecie grumko
Dodane przez:
Czas przygotowania: 12 godzin
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 40 dag filetów z morskich ryb - użyliśmy soli,
  • czerstwa bułka,
  • litr wywaru z włoszczyzny,
  • 2 jaja,
  • jajko ugotowane na twardo,
  • 2 łyżki zielonego groszku,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • pomidor,
  • odrobina gałki muszkatołowej,
  • kilka gałązek i łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • sól,
  • pieprz

Ryba faszerowana w galarecie

Etapy przygotowania

Filety razem z czerstwą (nie moczoną) bułką przepuścić przez maszynkę. Dodać jaja, natkę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Z masy rybnej uformować kule wielkości jajka, włożyć je do wrzącego posolonego wywaru z włoszczyzny i gotować około 25 minut, Następnie wyjąc łyżką cedzakową i wystudzić. Kule ułożyć na półmiskach lub w miseczkach. Każdą porcję przybrać zielonym groszkiem, cząstkami jajka, pomidora i listkami pietruszki. Żelatyną wsypać do niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, rozpuścić w dwóch szklankach wywaru z ryby i zagotować. Zdjąć wywar z ognia, ostudzić, zalać rybę, wstawić do lodówki, by galareta stężała.
Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja: http://grumko.blox.pl


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
55

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
110

jasminaa

Ilosc dodanych przepisow:
75

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2930

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
52

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
204