Przepisy kulinarne
Sobota, 29 Sierpnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45126
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach grumko
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 pstrągi,
  • 10 dag migdałów,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 2 łyżki maki,
  • sól, pieprz,
  • 1 cytryna i listki zielonej pietruszki.

Pstrąg w migdałach - Gwiazdka 2007 (http://grumko.blox.pl)

Etapy przygotowania

Ryby oskrobać i wypatroszyć pozostawiając z głowami. Umyć. Osuszyć. Posolić,  oprószyć pieprzem. Odstawić na 20 min. Migdały sparzyć, obrać, pokroić w płatki  (lub kupić gotowe płatki). Ryby obtoczyć w mace i potem w płatkach migdałowych.  Oliwę z masłem mocno rozgrzać na patelni, ułożyć pstrągi smażyć po 5-6 min. Z  każdej strony. Cytrynę pokroić w cienkie plasterki i każdy naciąć od brzegu do  środka. Skręcić w śmigło. Usmażone pstrągi przełożyć na półmisek. Podawać  przybrane "śmigłami" z cytryny i zielonymi listkami pietruszki


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3154

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
51

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
100

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
233

agasurf11

Ilosc dodanych przepisow:
9

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
18