Przepisy kulinarne
Niedziela, 21 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44182
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 35 minut

Składniki

  • wypatroszony pstrąg średniej wielkości
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie lub inne zioła: bazylia, estragon, natka pietruszki

Ryba może zostać podana jako danie główne, bez dodatków.

Etapy przygotowania

  1. Rybę umyć i osuszyć.
  2. Położyć rybę na foli aluminiowej.
  3. Wycisnąć sok z połówki cytryny i skropić sokiem rybę w środku i na zewnątrz.
  4. Rybę osolić, opieprzyć w środku i na zewnątrz. Zioła również wsypać do środka i obsypać nimi rybę na zewnątrz.
  5. Pomidora i cebulę pokroić w kostkę. Warzywa włożyć do środka ryby. Farsz może nawet "wysypywać się" z ryby.
  6. Na rybę  nałożyć kawałek masełka.
  7. Zawinąć pakunek w folię.
  8. Piec około 30 - 35 minut w 180 C.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
31.5.2010

Co mnie urzeklo w Twoim przepisie? To, ze jest tak wspaniale nieskomplikowany a wyrafinowany jednoczesnie. :)





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404