Przepisy kulinarne
Wtorek, 2 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44157
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 35 minut

Składniki

  • wypatroszony pstrąg średniej wielkości
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie lub inne zioła: bazylia, estragon, natka pietruszki

Ryba może zostać podana jako danie główne, bez dodatków.

Etapy przygotowania

  1. Rybę umyć i osuszyć.
  2. Położyć rybę na foli aluminiowej.
  3. Wycisnąć sok z połówki cytryny i skropić sokiem rybę w środku i na zewnątrz.
  4. Rybę osolić, opieprzyć w środku i na zewnątrz. Zioła również wsypać do środka i obsypać nimi rybę na zewnątrz.
  5. Pomidora i cebulę pokroić w kostkę. Warzywa włożyć do środka ryby. Farsz może nawet "wysypywać się" z ryby.
  6. Na rybę  nałożyć kawałek masełka.
  7. Zawinąć pakunek w folię.
  8. Piec około 30 - 35 minut w 180 C.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
31.5.2010

Co mnie urzeklo w Twoim przepisie? To, ze jest tak wspaniale nieskomplikowany a wyrafinowany jednoczesnie. :)





REKLAMA

Sonda

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
55

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
110

jasminaa

Ilosc dodanych przepisow:
75

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2930

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
52

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
204