Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Sierpnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45054
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 35 minut

Składniki

  • wypatroszony pstrąg średniej wielkości
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie lub inne zioła: bazylia, estragon, natka pietruszki

Ryba może zostać podana jako danie główne, bez dodatków.

Etapy przygotowania

  1. Rybę umyć i osuszyć.
  2. Położyć rybę na foli aluminiowej.
  3. Wycisnąć sok z połówki cytryny i skropić sokiem rybę w środku i na zewnątrz.
  4. Rybę osolić, opieprzyć w środku i na zewnątrz. Zioła również wsypać do środka i obsypać nimi rybę na zewnątrz.
  5. Pomidora i cebulę pokroić w kostkę. Warzywa włożyć do środka ryby. Farsz może nawet "wysypywać się" z ryby.
  6. Na rybę  nałożyć kawałek masełka.
  7. Zawinąć pakunek w folię.
  8. Piec około 30 - 35 minut w 180 C.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
31.5.2010

Co mnie urzeklo w Twoim przepisie? To, ze jest tak wspaniale nieskomplikowany a wyrafinowany jednoczesnie. :)





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3135

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
29

kuchareczka22

Ilosc dodanych przepisow:
186

mlemmlem

Ilosc dodanych przepisow:
3

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
121

nena1911

Ilosc dodanych przepisow:
2

zinas

Ilosc dodanych przepisow:
3

dori12dori

Ilosc dodanych przepisow:
1