Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44053
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Polędwica z dorsza w ziołach.

Polędwica z dorsza w ziołach. msewka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • * 35 dag polędwicy z dorsza mrożonej
  • * 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • * 1 czubata łyżeczka tymianku
  • * 1 łyżeczka soli ziołowej
  • * 1 jajko
  • * mąka do panierowania
  • * sól
  • * olej do smażenia

Delikatne mięso dorsza w pachnących ziołach. Rozpływa się w ustach.

Etapy przygotowania

Polędwice z dorsza lekko rozmrozić, opłukać, osuszyć.
Oprószyć pieprzem cytrynowym, tymiankiem i solą ziołową i wstawić na 15 minut do lodówki.
Jajko roztrzepać z małą ilością soli. Kawałki dorsza oprószyć mąką, zanurzać w jajku i panierować jeszcze raz mąka. Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.
Ja podałam z ziemniakami z wody i sałatką z kalafiora.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
05.8.2011

Bardzo fajny przepis, więcej przepisów na rybę znajdziesz na stronie www.kpryba.pl

 
05.8.2011

Bardzo fajny przepis, więcej przepisów na rybę znajdziesz na stronie www.kpryba.pl





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230

Ilosc dodanych przepisow:
403

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36