Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43577
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Polędwica z dorsza w ziołach.

Polędwica z dorsza w ziołach. msewka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • * 35 dag polędwicy z dorsza mrożonej
  • * 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • * 1 czubata łyżeczka tymianku
  • * 1 łyżeczka soli ziołowej
  • * 1 jajko
  • * mąka do panierowania
  • * sól
  • * olej do smażenia

Delikatne mięso dorsza w pachnących ziołach. Rozpływa się w ustach.

Etapy przygotowania

Polędwice z dorsza lekko rozmrozić, opłukać, osuszyć.
Oprószyć pieprzem cytrynowym, tymiankiem i solą ziołową i wstawić na 15 minut do lodówki.
Jajko roztrzepać z małą ilością soli. Kawałki dorsza oprószyć mąką, zanurzać w jajku i panierować jeszcze raz mąka. Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.
Ja podałam z ziemniakami z wody i sałatką z kalafiora.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
05.8.2011

Bardzo fajny przepis, więcej przepisów na rybę znajdziesz na stronie www.kpryba.pl

 
05.8.2011

Bardzo fajny przepis, więcej przepisów na rybę znajdziesz na stronie www.kpryba.pl





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!