Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44890
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Polędwica z dorsza w ziołach.

Polędwica z dorsza w ziołach. msewka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • * 35 dag polędwicy z dorsza mrożonej
  • * 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • * 1 czubata łyżeczka tymianku
  • * 1 łyżeczka soli ziołowej
  • * 1 jajko
  • * mąka do panierowania
  • * sól
  • * olej do smażenia

Delikatne mięso dorsza w pachnących ziołach. Rozpływa się w ustach.

Etapy przygotowania

Polędwice z dorsza lekko rozmrozić, opłukać, osuszyć.
Oprószyć pieprzem cytrynowym, tymiankiem i solą ziołową i wstawić na 15 minut do lodówki.
Jajko roztrzepać z małą ilością soli. Kawałki dorsza oprószyć mąką, zanurzać w jajku i panierować jeszcze raz mąka. Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.
Ja podałam z ziemniakami z wody i sałatką z kalafiora.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
05.8.2011

Bardzo fajny przepis, więcej przepisów na rybę znajdziesz na stronie www.kpryba.pl

 
05.8.2011

Bardzo fajny przepis, więcej przepisów na rybę znajdziesz na stronie www.kpryba.pl





REKLAMA

Sonda

Darmiona

Ilosc dodanych przepisow:
11

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
181

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3094

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
8

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
45

Kloruś

Ilosc dodanych przepisow:
3

Justis1

Ilosc dodanych przepisow:
2

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
10