Przepisy kulinarne
Wtorek, 22 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43981
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Płotki w zalewie

Płotki w zalewie
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Ilość porcji: 1

Składniki

  • Składniki:
  • 1kg niewielkiej płoci
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, mąka
  • Zalewa:
  • 3/4 szklanki octu
  • 2 i 1/4 szklanki wody
  • 9 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 6 łyżeczek cukru
  • 3 łyżeczki soli
  • 12 łyżek oleju
  • 1/2 kg cebuli pokrojona w paski

Dla miłośników ryb w occie.

Etapy przygotowania

Płocie oskrobać i wypatroszyć, umyć, posolić obtoczyć w mące i obsmażyć na złoto na tłuszczu.

Przełożyć do kamiennego garnka. Składniki zalewy połączyć i zagotować. Zalać nią wcześniej ułożone w garnku ryby. Przykryć i odczekać kilka dni przed spożyciem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2885

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
30

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
212