Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Miruna z pieczarkami

Miruna z pieczarkami nana30
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 3 filety z miruny
  • 25 dkg.boczku wędzonego
  • 25 dkg.pieczarek
  • mąka
  • sok z cytryny
  • sól
  • 3/4 kostki margaryny mlecznej

Smaczna ryba.

Etapy przygotowania

Rybę osuszyć skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 15 min.Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na margarynie,gdy się wytopi tłuszcz wyciągną kostki boczku,a na tłuszczu usmażyć mirunę obtoczoną w mące.Po usmażeniu ryby na pozostały tłuszcz wrzucić pokrojone pieczarki z kostkami boczku i usmażyć.Mirunę nakryć na talerzu pieczarkami z boczkiem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
19.1.2012

Świetna rybka na obiad. Mniam. :)





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!