Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 24 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44342
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Miruna z pieczarkami

Miruna z pieczarkami nana30
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 3 filety z miruny
  • 25 dkg.boczku wędzonego
  • 25 dkg.pieczarek
  • mąka
  • sok z cytryny
  • sól
  • 3/4 kostki margaryny mlecznej

Smaczna ryba.

Etapy przygotowania

Rybę osuszyć skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 15 min.Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na margarynie,gdy się wytopi tłuszcz wyciągną kostki boczku,a na tłuszczu usmażyć mirunę obtoczoną w mące.Po usmażeniu ryby na pozostały tłuszcz wrzucić pokrojone pieczarki z kostkami boczku i usmażyć.Mirunę nakryć na talerzu pieczarkami z boczkiem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
19.1.2012

Świetna rybka na obiad. Mniam. :)





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
2

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56