Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 24 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44340
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Makrela Pieczona

Makrela Pieczona  evita0007
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 2 sztuki makrela świeża
  • Na marynatę:
  • 2 ząbki czosnku (pokrojony na drobna kosteczkę)
  • 4 łyżeczki nać pietruszki (posiekanej)
  • 4 suszone pomidory(drobno posiekane)
  • 2 łyżki olej
  • sok z jednego plastra cytryny
  • Dodatkowo:
  • masło
  • sól morska wg.uznania
  • folia aluminiowa

Pierwszy raz jadłam makrelę świeżą i określam jej smak na celujący !!!

Etapy przygotowania

Z powyższych składników robimy marynatę-mieszamy. Z ryb odcinamy głowy.Następnie je myjemy . Solimy je w środku i na wierzchu.Nacinamy każdą w trzech miejscach (wystarczy z jednej strony) W nacięcia wkładamy po troszkę masła.Do środka makreli wkładamy część naszej przygotowanej marynaty.Układamy na folii aluminiowej i po całej długości ryb rozkładamy resztę marynaty. Zawijamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie-góra,środkowa półka) i pieczemy około 30 minut.

Podajemy z czym kto lubi :-)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
25.5.2012

Wspaniale podałaś tą makrelę Ewo...makrela jest świetna..to ulubiona ryba tureckich Sułtanow...Pozdrawiam..

 
23.5.2012

Zgadzam się.

 
20.5.2012

Świetne danie pięknie podane





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
2

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
16

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56