Przepisy kulinarne
Środa, 4 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44609
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łosoś smażony na maśle ;

Łosoś smażony na maśle ; Babciagramolka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 filety z łososia
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz mielony
  • masło
  • olej
  • mąka

Delikatne danie rybne – ostatnio często pojawia się na wigilijnym stole .

Etapy przygotowania

 

Filety łososia posolić i popieprzyć .Skropić sokiem z cytryny i zostawić na 15 minut .Odsączyć , posypać mąką( strząsnąć jej nadmiar ) . Na patelni rozgrzać masło z olejem .Smażyć na rumiano z obu stron . Podawać gorący na ogrzanym talerzu z kawałkiem cytryny


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3010

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
2

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
13

dagooshya

Ilosc dodanych przepisow:
2

Smakchwili

Ilosc dodanych przepisow:
1

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
18

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109