Przepisy kulinarne
Czwartek, 28 Maja 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44784
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łosoś pieczony w sosie tatarskim

Łosoś pieczony w sosie tatarskim
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut

Składniki

  • 70 dag łososia
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżka świeżego tymianku lub szczypta suszonego
  • sól, pieprz
  • sos tatarski Tarsmak

Łosoś pieczony w sosie tatarskim

Etapy przygotowania

Umytą rybę podzielić na porcje. W żaroodpornym naczyniu podgrzać masło. Ułożyć rybę, posypać solą i pieprzem, przykryć plastrami cebuli. Posypać rybę tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 35 minut. Po schłodzeniu rybę polać sosem tatarskim.
Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

BezCebuli

Ilosc dodanych przepisow:
3

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
14

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
40

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
225

rachel_hudson

Ilosc dodanych przepisow:
5

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
10

wizolka

Ilosc dodanych przepisow:
1

BlackKitty

Ilosc dodanych przepisow:
3