Przepisy kulinarne
Wtorek, 22 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43985
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łosoś pieczony w sosie tatarskim

Łosoś pieczony w sosie tatarskim
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut

Składniki

  • 70 dag łososia
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżka świeżego tymianku lub szczypta suszonego
  • sól, pieprz
  • sos tatarski Tarsmak

Łosoś pieczony w sosie tatarskim

Etapy przygotowania

Umytą rybę podzielić na porcje. W żaroodpornym naczyniu podgrzać masło. Ułożyć rybę, posypać solą i pieprzem, przykryć plastrami cebuli. Posypać rybę tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 35 minut. Po schłodzeniu rybę polać sosem tatarskim.
Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2885

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
30

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
212