Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łosoś pieczony w folii

Łosoś pieczony w folii  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Kaloryczność: 170 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • duży filet z łososia norweskiego (około 1,5 kg bez skóry i ości
  • sól
  • pieprz
  • szklanka zmielonych okruchów z kromki chleba i 1/4 szklanki orzechów laskowych
  • łyżka oleju roślinnego
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • główka czosnku
  • cytryna
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy

Etapy przygotowania

Łososia oprószyć solą i pieprzem. Filet ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej. Wierzch ryby posmarować mieszaniną z okruchów chleba i orzechów laskowych zmieszanych z olejem.

Obok ryby ułożyć pomidorki, nieobraną, przekrojoną w poprzek główkę czosnku, rozmaryn i cytrynę pokrojoną w ósemki. Oprószyć grubą solą i skropić oliwą. Wysoko nad rybą zamknąć folię. Widelcem zrobić w niej kilka dziurek.

Ułożyć pakunek na rozgrzanym ruszcie. Piec 30–35 min, aż łosoś będzie średnio wypieczony, lub chwilkę dłużej.

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend  !
Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117