Przepisy kulinarne
Niedziela, 24 Maja 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44775
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kotlety rybne w sosie pomidorowym

Kotlety rybne w sosie pomidorowym Paulina Komorowska
Dodane przez:
Czas przygotowania: 100 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • Kotlety
  • 2 kg ryb (karasie/płocie/krompie)
  • 70dag boczku wędzonego
  • 2 bułki
  • 2jajka
  • 3ząbki czosnku
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • majeranek
  • papryka ostra
  • Sos
  • 2cebule
  • 3szklanki wody
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • wegeta
  • sól
  • pieprz
  • 3ziarenka ziela angielskiego
  • 2liście laurowe

Świetna potrawa szczególnie dla pań,które w domu mają zapalonych wędkarzy.

Etapy przygotowania

Kotlety
Oskrobane i wypaproszone ryby ugotować w osolonej wodzie.Jeszcze z ciepłych ryb wyjąć ości. Bułki namoczyć w mleku.Wycisnąć je.Ryby zmielić w maszynce do mielenia mięsa dwukrotnie.Następnie zmielić jeszcze raz tą masę rybną z bułkami,boczkiem,cebulą i czosnkiem.Dodać jajka. Przyprawić solą,pieprzem, wegetą,majerankiem i papryką ostrą. Wyrobić na gładką masę.Formować okrągłe kotlety.Usmażyć na oleju i poukładać na półmisku.

Zalewa
Cebulę pokroić w krążki.Smażyć na oleju do złotego koloru.Koncentrat pomidorowy rozrobić z 3 szklankami wody.Wlać na patelnie do podsmażonej cebuli.Dodać ziele angielskie,liście laurowe oraz sól,pieprz do smaku. Ostudzić.

Sos dodać do kotletów.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
210

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3069

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
37

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
14

BezCebuli

Ilosc dodanych przepisow:
2

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
225

Garnkowe fana

Ilosc dodanych przepisow:
1