Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43989
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kotlety mielone z ryby

Kotlety mielone z ryby
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas smażenia: 10 minut

Składniki

  • 3/4 kg mrożonych filetów z ryby
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 cebula
  • 2 jaja
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
  • gałka muszkatołowa

Smaczne bezmięsne kolteciki.

Etapy przygotowania

Rybę częściowo rozmrozić. Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić i usmażyć na jasnozłoty kolor. Rybę, kajzerkę i cebulę zmielić w maszynce. Dodać jaja, wyciśniety czosnek i przyprawy. Masę dobrze wyrobić, gdyby była zbyt rzadka, można dosypać trochę kaszy manny. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2889

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
31

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
213

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194