Ser halloumi w panierce

Ocena:

4.49 (154)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie : 20 minut
Porcja: 420 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 60 dag sera halloumi
  • 2 jajka
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 5 dag mielonych migdałów
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta soli, pieprz

Ser halloumi w panierce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka roztrzepać z solą. Bułkę wymieszać z migdałami. Ser pokroić na 4 plastry jednakowej grubości. Obtoczyć w jajkach i w panierce bułczano-migdałowej.
  • Oliwę rozgrzać na patelni. Smażyć ser z obu stron po 2–3 minuty a złoto. Podawać z warzywami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne