Przepisy kulinarne
Niedziela, 26 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Surówka z czerwonej kapusty do słoików

Surówka z czerwonej kapusty do słoików
Dodane przez:
Czas przygotowania: 4 godzin

Składniki

  • 4 kg czerwonej kapusty
  • 1/2 kg cebuli
  • 1 kg kwaśnych jabłek
  • Zalewa:
  • 1 1/2 szklanki wody
  • 1 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • liść laurowy

Pyszna surówka z czerwonej kapusty do słoików.

Etapy przygotowania

  • Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w półtalarki posilić to i zostawić na 2-3 godziny.Odlać nadmiar wody.Ugotować zalewę wrzucić do niej kapustę, cebulę. Gotować to wszystko razem 10 minut.Pod koniec gotowania dodać jabłka starte na tarce jarzynowej o grubych oczkach.Gorące wkładać do słoików i pasteryzować 20 minut.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210