Przepisy kulinarne
Piątek, 25 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 30 minut

Składniki

  • 2 kg kapusty białej surowej
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 marchwie
  • 1 szklanka oleju
  • pieprz do smaku
  • ZALEWA:
  • 0,5 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli

Surówka z białej kapusty jest bardzo prosta i trwała, idealna do jesiennych i zimowych obiadów.

Etapy przygotowania

Kapustę siekamy, marchew ścieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę. Składniki zalewy zagotowujemy, dodajemy do warzyw, mieszamy i odstawiamy do "przegryzienia".
Sałatkę można przechowywać przez dłuższy czas w chłodnym miejscu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!