Przepisy kulinarne
Wtorek, 7 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44900
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 30 minut

Składniki

  • 2 kg kapusty białej surowej
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 marchwie
  • 1 szklanka oleju
  • pieprz do smaku
  • ZALEWA:
  • 0,5 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli

Surówka z białej kapusty jest bardzo prosta i trwała, idealna do jesiennych i zimowych obiadów.

Etapy przygotowania

Kapustę siekamy, marchew ścieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę. Składniki zalewy zagotowujemy, dodajemy do warzyw, mieszamy i odstawiamy do "przegryzienia".
Sałatkę można przechowywać przez dłuższy czas w chłodnym miejscu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3094

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
10

gosia47-47

Ilosc dodanych przepisow:
27

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
10

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
45

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
181

dudi752

Ilosc dodanych przepisow:
1

DanCake

Ilosc dodanych przepisow:
1