Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

SAŁATKA Z KAPUSTY

SAŁATKA Z KAPUSTY EWA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 4 godzin

Składniki

  • 2 kg świeżej kapusty
  • 3 cebule
  • 2 marchewki jeśli małe to 4
  • 1 łyżka soli
  • ZALEWA
  • 1 szklanka oleju
  • 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka pieprzu

Wyjmujemy ze słoika gotową sałatkę do obiadu.

Etapy przygotowania

Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce lub robotem siekamy w talarki. Cebulę kroimy w półksiężyce, dodajemy sól, wszystko mieszamy o odstawiamy na 3 godziny.

Przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki mieszamy, nie gotujemy. Po upływie 3 godzin kapustę odciskamy z soku, ubijamy ciasno w słoiki. Patyczkiem do szaszłyków przebijamy się w kilku miejscach do dna słoika. Zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 15 minut. Kapusta z wierzchu jest ciemna od pieprzu, ale to nie przeszkadza.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36