Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44053
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Opieńki w pomidorach

Opieńki w pomidorach LBożena
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • opieńki
  • ocet
  • cukier
  • olej
  • cebula
  • papryka mielona
  • sól,pieprz, liść laurowy,goździki
  • koncentrat pomodorowy

Znakomita przystawka do mięs i wędlin oraz jako składnik do pizzy. Można jeść na zimno i na gorąco.

Etapy przygotowania

Durszlak obgotowanych opieniek.
Zalewa:
1 szkl.wody
5 łyżek stołowych octu 10%
5 łyżek stołowych cukru
2 łyżki stołowe mielonej, słodkiej papryki
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
liść laurowy, pieprz, sól do smaku
1 goździk
Zagotować zalewę i dodać do grzybów.
1/2 kg cebuli pokroić w pół talarki i zeszklić w 1 szkl. oleju.
Dodać do grzybów, gotować ok. 15 min. Słoiki pasteryzować ok. 2o min.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230

Ilosc dodanych przepisow:
403

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36