Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Naturalny dżem truskawkowy

Naturalny dżem truskawkowy klekotka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 60 minut

Składniki

  • truskawki
  • cukier

Pyszny dżem truskawkowy bez dodatku zagęszczaczy, ani cukru żelującego.

Etapy przygotowania

  1. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki. Przerzycamy do garnka, w którym będziemy robili dżem.
  2. Truskawki stawiamy na małym ogniu i często mieszamy.
  3. Gdy odparuje woda dodajemy cukier do smaku i czekamy aż się rozpuści.
  4. Dżem przekładamy do słoiczków, zakręcamy i stawiamy do góry dnem, aż do wystygnięcia.

Rady:

Cukier najlepiej dać pod koniec smażenia, gdyż nie przypalają nam się truskawki do dna garnka.

Zalecam zrobienie większej ilości za jednym razem, gdyż czas smażenia jest dość długi.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
27.6.2009

Ja ostatnio robiłam truskawkowy i z nektarynek -wyszedł pyszny a teraz czekam na wiśnie i zrobię sobie jeszcze taki na zimę

 
27.6.2009

ja robię inaczej włąsnie robie dzemik





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!