Przepisy kulinarne
Środa, 2 Września 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45134
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Marynowana Kapusta

Marynowana Kapusta  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 5 kg kapusty
  • 1/2 szklanki soli
  • ziarna pieprzu
  • goździki
  • laska cynamonu
  • liście laurowe
  • ZALEWA:
  • 1 l wody
  • 1,5 łyżki soli
  • 1/2 szklanki cukru
  • szklanka octu 10%

Etapy przygotowania

Marynowana Kapusta

 

 Poszatkowaną cienko kapustę blanszujemy 1 min we wrzątku, odcedzamy. Na dno wyparzonych litrowych słoików wrzucamy po 6 ziarenek pieprzu, 4 goździki, kawałku laski cynamonu i liściu laurowym.

 

 Rozkładamy kapustę, lekko ugniatamy. Składniki zalewy gotujemy, gorącą zalewamy kapustę (musi być przykryta). Zakręcamy, pasteryzujemy 10 min.

 

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!  
 Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3154

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
51

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
100

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
235

agasurf11

Ilosc dodanych przepisow:
10

Kobi

Ilosc dodanych przepisow:
3