Przepisy kulinarne
Wtorek, 28 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45015
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Marynowana Kapusta

Marynowana Kapusta  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 5 kg kapusty
  • 1/2 szklanki soli
  • ziarna pieprzu
  • goździki
  • laska cynamonu
  • liście laurowe
  • ZALEWA:
  • 1 l wody
  • 1,5 łyżki soli
  • 1/2 szklanki cukru
  • szklanka octu 10%

Etapy przygotowania

Marynowana Kapusta

 

 Poszatkowaną cienko kapustę blanszujemy 1 min we wrzątku, odcedzamy. Na dno wyparzonych litrowych słoików wrzucamy po 6 ziarenek pieprzu, 4 goździki, kawałku laski cynamonu i liściu laurowym.

 

 Rozkładamy kapustę, lekko ugniatamy. Składniki zalewy gotujemy, gorącą zalewamy kapustę (musi być przykryta). Zakręcamy, pasteryzujemy 10 min.

 

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!  
 Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3120

kuchareczka22

Ilosc dodanych przepisow:
182

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
21

agf

Ilosc dodanych przepisow:
20

beatkaa153

Ilosc dodanych przepisow:
375

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
16

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
12

VioletoweKuch

Ilosc dodanych przepisow:
3