Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Marynowana Kapusta

Marynowana Kapusta  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 5 kg kapusty
  • 1/2 szklanki soli
  • ziarna pieprzu
  • goździki
  • laska cynamonu
  • liście laurowe
  • ZALEWA:
  • 1 l wody
  • 1,5 łyżki soli
  • 1/2 szklanki cukru
  • szklanka octu 10%

Etapy przygotowania

Marynowana Kapusta

 

 Poszatkowaną cienko kapustę blanszujemy 1 min we wrzątku, odcedzamy. Na dno wyparzonych litrowych słoików wrzucamy po 6 ziarenek pieprzu, 4 goździki, kawałku laski cynamonu i liściu laurowym.

 

 Rozkładamy kapustę, lekko ugniatamy. Składniki zalewy gotujemy, gorącą zalewamy kapustę (musi być przykryta). Zakręcamy, pasteryzujemy 10 min.

 

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!  
 Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117