Przepisy kulinarne
Piątek, 6 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44611
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kiełbasa czosnkowa w słoiku

Kiełbasa czosnkowa w słoiku Ja
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 2 godzin

Składniki

  • 2 kg mięsa wieprzowego (łopatka, kakówka)
  • główka czosnku (dośc spora)
  • pół marchwi
  • kawałek pietruszki
  • suszona cebula (1 łyżka)
  • świeżo mielony pieprz
  • sól
  • majeranek
  • 3 ziarnka ziela angielskiego
  • 4 ziarnka jałowca
  • szczypta koleandry

Wspaniała swojska kiełbasa z czosnkiem w słoikach, Można ją bardzo długo przechowywac.

Etapy przygotowania

Mięso zmielic na grubym sicie, łącznie z czosnkiem marchwią i pietruszką,zostawic chudy kawałek( pokroic w kostke). Wszystko dokładnie wymieszac i doprawic pryprawami do smaku (ziele angielskie, jałowiec i koleandrę zmiażdżyc).  Masę mięsną nałożyc do słoików na 3/4 wysokości, dokłądnie zakręcic i zagotowac tak jak inne przetwory.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
12.10.2011

Fajny przepis, mam pytanie czy marchew i pietruszka mają być surowe?Z góry dziękuję za odpowiedz.

 
09.6.2010

Wszystkie przetwory mięsne typu kiełbasa czy mielonka należy pasteryzować dłużej niż inne np. owoce czy warzywa i dwa razy. A robi się to po to, aby uniknąć zatrucia jadem kiełbasianym.

 
09.6.2010

super przepis wychodzi extra smaczne wielkie dzięki, bo od dawna takiego szukałem





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3012

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
2

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
13

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
18

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

_Milena_

Ilosc dodanych przepisow:
62