Przepisy kulinarne
Czwartek, 23 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kiełbasa czosnkowa w słoiku

Kiełbasa czosnkowa w słoiku Ja
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 2 godzin

Składniki

  • 2 kg mięsa wieprzowego (łopatka, kakówka)
  • główka czosnku (dośc spora)
  • pół marchwi
  • kawałek pietruszki
  • suszona cebula (1 łyżka)
  • świeżo mielony pieprz
  • sól
  • majeranek
  • 3 ziarnka ziela angielskiego
  • 4 ziarnka jałowca
  • szczypta koleandry

Wspaniała swojska kiełbasa z czosnkiem w słoikach, Można ją bardzo długo przechowywac.

Etapy przygotowania

Mięso zmielic na grubym sicie, łącznie z czosnkiem marchwią i pietruszką,zostawic chudy kawałek( pokroic w kostke). Wszystko dokładnie wymieszac i doprawic pryprawami do smaku (ziele angielskie, jałowiec i koleandrę zmiażdżyc).  Masę mięsną nałożyc do słoików na 3/4 wysokości, dokłądnie zakręcic i zagotowac tak jak inne przetwory.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
12.10.2011

Fajny przepis, mam pytanie czy marchew i pietruszka mają być surowe?Z góry dziękuję za odpowiedz.

 
09.6.2010

Wszystkie przetwory mięsne typu kiełbasa czy mielonka należy pasteryzować dłużej niż inne np. owoce czy warzywa i dwa razy. A robi się to po to, aby uniknąć zatrucia jadem kiełbasianym.

 
09.6.2010

super przepis wychodzi extra smaczne wielkie dzięki, bo od dawna takiego szukałem





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210