Przepisy kulinarne
Piątek, 6 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44614
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Dżem z pigwy

Dżem z pigwy ewa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 2 kg owoców pigwy
  • 1 kg cukru
  • sok z 1 cytryny
  • 1/2 szk wody

super pigwa do ciast lub herbaty

Etapy przygotowania

Pigwę umyć, obrać i wypestkować. Pokroić na małe kawałki. Wrzucić do garnka i włączyć niewielki gaz. Pigwę dusić z 1/2 szk wody i sokiem z cytryny do momentu aż będzie miękka.  Dodać cukier i nadal gotować często mieszając aż cukier całkowicie się rozpuści. Gorącym dżemem napełniać wyparzone słoiki i szczelnie zamknąć.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
24.8.2011

Dżem naprawdę jest pyszny ja jeszcze go urozmaiciłam dodając jabłka-pychota





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3012

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
2

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
13

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
18

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

_Milena_

Ilosc dodanych przepisow:
62